25/2/15

El taller de La Factoría Plástica

Sabíeu que d'aquí, del Camp de Tarragona, va sortir un rètol de llums (aquest que veieu a la foto) que va anar a parar a decorar la famosa festa dels 30 anys del Cristiano Ronaldo? I que personatges com la Sara Carbonero o el tenista Feliciano López decoren casa seva amb productes artesanals "made in Camp de Tarragona"?
Si voleu saber què fan i qui són els autors d'alguns dels objectes artesanals que més triomfen a les xarxes a nivell de tot l'Estat, continueu llegint...

La Factoría Plástica és un taller de productes artesanals situat al Baix Penedès que va sorgir a partir d'un blog i on es fan coses tan boniques com aquestes:
La impulsora del projecte és la Belén Cossío. La Belén és de Banyeres del Penedès i está especializada en diverses disciplines artístiques. És l'ànima de La Factoría Plàstica, qui s'encarrega de difondre la seva activitat a les xarxes socials, on tenen milers de seguidors. Actualment el seu Facebook té més de 45.000 fans, el seu Instagram el segueixen més d'11.200 persones i 3.000 ho fan al seu Pinterest. Però el detonant de tot plegat és el seu blog, que rep una mitjana de 18.000 visites al dia i que és l'origen de l'empresa.

Hem parlat amb ella, que de seguida ha trobat un moment per explicar-nos com va néixer i com funciona La Factoría Plástica. Un projecte que prèn forma el dia en què ella decideix obrir un blog.

La Factoría Plástica neix de les xarxes socials...
Sí, ara ha fet just cinc anys. El febrer de 2010 vaig engegar un blog dedicat als objectes fets a mà, artesanals. Jo treballava d'artista plàstica i vaig pensar que estaria bé fer-ne un on parlar d'aquests temes i ensenyar les coses que jo feia a casa. Però ho vaig fer sense cap mena de pretensió, ni res! Simplement perquè aleshores aquí no se'n veien gaire de blocs amb aquesta temàtica...

I com comença a agafar forma el projecte?
Jo feia uns maniquís per vestidors, per a penjar-hi els collarets, mocadors, etc. i al penjar les fotos van cridar molt l'atenció. La gent em preguntava si els podien comprar, així que vaig fer un petit catàleg que vaig penjar al blog.

I aquí comença La Factoría...
Sí! Poc a poc vam anar ampliant productes. Ara fem capçals de llit, rètols de llums... Va arribar un moment que jo sola no podia i el meu marit (que també és artista plàstic) es va sumar al projecte i vam constituir la societat. Ara, La Factoría Plàstica dóna feina a 5 persones!

Esteu a Llorenç del Penedès, sempre heu treballat a prop de casa?
Sí. Primer vaig començar treballant al garatge de casa, fins que se'ns va quedar petit i vam decidir llogar un local una mica més gran, de 80m2 que fa no massa  hem hagut de deixar, també per manca d'espai. Ara tenim una nau de 500m2 amb 30 m2 de showroom i des d'aquí venem a tot el món. 

Alguna limitació pel fet de no estar a una ciutat més gran, com Barcelona? 
No, que va! Quan treballes online no tens cap limitació... Mira, quan m'has trucat m'has enganxat barallant-me amb les companyies de missatgeria perquè hem d'enviar un paquet a Bogotà!

D'on són els vostres principals clients? 
Treballem molt per tota Europa... potser pels que més són Itàlia, Portugal i també de l'Estat Espanyol. Avui en dia no importa on estiguis físicament. És molt curiós perquè la gent sovint ens situa a Madrid i aleshores els hem d'explicar on estem exactament i això ja resulta més complicat (riu).
Què és el que fa diferent a La Factoría Plástica?
La personalització. Nosaltres tenim un catàleg bastant variat però a més, com tot ho fem artesanalment, ens podem adaptar exactament a les necessitats dels nostres clients. Per exemple, els capçals de llits i mobles infantils els personalitzem amb el nom i si convé, també amb les mides. Nosaltres treballem amb interioristes i arquitectes que valoren aquesta capacitat d'adaptar-nos a qualsevol tipus de demanda.

I com és això d'arribar a la festa del Cristiano Ronaldo?
Sí, ens va fer molta gràcia l'encàrrec... Ens han dit que va agradar molt i que ara aquest rètol el té decorant casa seva!
  
Moltíssimes gràcies Belén per atendre'ns tan amablement! :)

Si us agraden els tutorials de projectes DIY, la decoració, la fotografia i l'art, no us perdeu la seva pàgina web on hi trobareu un munt d'idees i també la seva botiga online ;)

Totes les fotografies d'aquest post són de la pàgina web de La Factoría Plástica.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada