26/3/15

El projecte "Som així" de la Meritxell Perpiñá Masip


Què en penseu dels nus? Us deixaríeu fotografiar despullats/despullades?

Probablement, si fossim més benevolents amb el nostre propi cos, la resposta seria que sí. Però sovint ens trobem massa defectes com per fins i tot, plantejar-nos-ho. Especialment les dones i més encara després de ser mares.

D'aquest plantejament neix el projecte de la Meritxell Perpiñá Masip, una fotògrafa de Reus que ha creat el blog "Som així", un projecte obert on a través de la fotografia de dones "reals" pretèn mostrar una bellesa natural allunyada dels esterotips. Segons ella mateixa explica al seu blog "les dones que veiem en publicitat, per citar només un dels mitjans, se’ns mostren com a única forma de bellesa possible, aquesta distorsió de la realitat provoca en moltes dones un rebuig constant del seu cos i un greu problema social quan parlem d’adolescents. Sóc mare de tres fills a punt d’entrar en l’adolescència i m’agradaria que aprenguessin a mirar, a entendre la bellesa de les persones des d’una altra perspectiva que no sigui la de la perfecció utòpica i irreal que ens mostren els mitjans actuals."
 
Ja hi ha moltes dones que s'han sumat al projecte, que en principi estava només pensat per a aquelles dones que havíen estat mares. Ara però ho ha obert a dones de totes les edats perquè, al cap i a la fi, el projecte no se centra tant en la maternitat com en el fet d'educar en la bellesa natural i real dels cossos "normals", a través d'imatges tan boniques com aquestes:


Si us interessa el projecte, no deixeu de visitar el blog de la Meritxell, el "Som així", on a més de poder veure el seu treball, també hi trobareu algunes reflexions de les participants al voltant de la sessió fotogràfica, de la bellesa o de la maternitat... i també, si us decidiu, el seu contacte per si us ve de gust participar ;)

2 comentaris :

 1. Un article molt proper Trasbals, Enhorabona.
  I una iniciativa molt interessant Meritxell.
  M'agrada veure com la gent de Reus fem coses tant boniques i artistiques.
  Enhorabona a les dues.
  Una abraçada.
  Mariona.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies Mariona per les teves paraules.
   Una abraçada!

   Elimina