29/4/15

Algunes qüestions sobre YouTube

Aquest mes a la secció Gent i Xarxes de la NW Revista de Reus parlem de Youtube, amb un dels youtubers més populars del país. És el Txaber Allué, més conegut com El Cocinero Fiel. El Txaber va començar el seu canal de YouTube fa 8 anys. 
Des d'aleshores, ha estat sempre fidel a la seva recepta setmanal. I tot va començar amb una recepta que ja té gairebé 1 milió de visualitzacions...
És aquesta que teniu a continuació, d'un plat ben senzill: la truita de patates :)
D'aquí a 15 dies podreu llegir l'entrevista sencera al Txaber aquí al blog, però abans coneixerem algunes dades sobre YouTube, com ja hem fet amb Instagram, Pinterest i Linkedin:

Amb l'aparició de les SmartTV, YouTube s'està convertint cada vegada més en un nou canal de televisió on poder veure qualsevol contingut que ens interessi. A això li hem d'afegir que YouTube funciona com qualsevol xarxa social, de manera que podem interactuar amb altres usuaris, deixant "M'agrada" i/o comentaris i compartint els nostres propis vídeos. També podem seguir a altres usuaris per estar sempre al dia de les seves actualitzacions.

# La idea de crear YouTube va sorgir quan els seus fundadors van tenir problemes per a compartir vídeos d'una festa que un d'ells havia organitzat. 
# YouTube és el tercer lloc web i el segon buscador (després de Google) més utilitzat del món.
# La mitjana de la durada dels vídeos és de menys de 3 minuts.
# YouTube és propietat de Google des de l'any 2006. El va comprar per 1.650 milions de dòlars. 
# L'edat dels usuaris de YouTube ha baixat molt en els darrers anys i ara es situa entre els 18 i 34 anys, mentre fa uns 7 anys era d'entre 35 i 49 anys.
# A YouTube podem crear els nostres propis canals de TV i compartir els nostres vídeos. Si dissenyem una bona estratègia i li dediquem temps, potser podem aconseguir viure d'això... Un dels casos d'èxit més conegut de l'Estat és el de Isasaweis.
# A més de tenir el nostre propi Canal, a través de YouTube també podrem fer els Hangouts de Google+, que ens permeten mantenir videoconferències i fer emissions en directe només amb el nostre ordinador.
# Els vídeos que pengem poden ser públics o privats i es poden agrupar per temàtiques

# I sí, el vídeo amb més reproduccions de la història de YouTube continua sent el Gangnam Style de PSY, amb més de 2.000.000.000 de reproduccions.

Si voleu més informació d'aquesta xarxa social, us deixo els enllaços d'on he tret aquestes informacions aquí, aquí i aquí ;)

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada