8/4/15

Entrevista amb Cristina Gros, usuària destacada de Linkedin

Després d'uns dies de vacances, tornem a recuperar el post setmanal i ho fem amb l'entrevista a la Cristina Gros amb qui vam parlar de Linkedin a la secció Gent i Xarxes de la NW Revista de Reus
De fet va ser gràcies a Linkedin que la Cristina i jo ens vam conèixer. Ella és una persona molt constant a les xarxes socials i cada dilluns hi comparteix un post del seu blog amb els temes més diversos. Ara que busca noves opcions professionals, treballa cada dia la seva presència a Linkedin. 
Si voleu saber perquè, continueu llegint... 
La Cristina està convençuda que "Linkedin és fonamental per tenir visibilitat a nivell professional". L'any passat va tancar un cicle professional, i després d’uns mesos de reflexió sobre cap a on dirigir la seva carrera en aquesta nova etapa, ho va tenir molt clar: a l’hora de buscar feina havia d’estar i fer-se veure en aquesta xarxa social per a professionals. Actualment al seu perfil apareix el +500 que tenen les persones amb més contactes i hi publica cada dia perquè diu que per ella estar a Linkedin, és estar treballant.

Quan comences a dedicar temps a Linkedin?
M’hi començo a dedicar quan me n’adono de les possibilitats que ofereix. També m’atrau el fet que no és necessari que hi hagi un lligam personal. És una xarxa on et pots posar en contacte amb una persona sense conèixer-la i això et permet establir contactes laborals però també, i molt important, promocinar-te.

Si tens feina, val la pena ser-hi present? Sí, perquè és una xarxa que et connecta amb el teu sector: els teus contactes acostumen a ser gent que es dedica al mateix que tu, així que tots els articles que hi trobes estan relacionats amb la teva professió.

Quant de temps li dediques?
Jo publico una frase o actualització al dia. Fer-ne més em sembla spam. Però m’hi estic bastant de temps pensant bé què posar i perquè. Linkedin és la xarxa social més seriosa i has de saber donar la imatge adequada. Per mi és com si hi estigués treballant. És una gran xarxa per a l’enfoc en la marca personal i la captació de talent.

De moment, com valores els resultats?
En els darrers dos mesos he tingut tres entrevistes de feina. Contacten amb tu senzillament pel fet d’estar a Linkedin. També he conegut moltes persones i quan em vas trucar per aquesta entrevista vaig pensar “bé, això de les xarxes socials funciona!”

Quin perfil d’empreses s’hi troben? Sobretot grans empreses. De fet, jo la recomano per a tot tipus d’empreses i crec que han de ser-hi amb tots els seus treballadors. S’ha de tenir present que molts departaments de Recursos Humans fan les seves ofertes de feina només a través de Linkedin. S’ha convertit en un servei molt útil per a trobar perfils professionals.

Què és el que estàs buscant actualment? Quan em van acomiadar i vaig crear la meva empresa estava embarassada del meu fill gran. Ser mare i professional és molt difícil així que vaig muntar el meu propi negoci. Després d’haver tancat aquella etapa, ara m’estic plantejant si tornar a engegar un negoci propi.

I a què el dedicaries?
Encara no ho he madurat i de moment vull acabar d’estudiar possibilitats laborals. El que tinc clar és que gràcies a Linkedin he conegut a professionals amb qui contactaria en el cas de que tirés endavant el meu projecte.

Si et tanquessin el teu Linkedin, què et comportaria? Perdria visibilitat i contactes. Estar a la xarxa no és un detall accessori ni cap joc. Et dóna l’oportunitat il·limitada de donar-te a conèixer. Hi ha accions, informacions i accés a gent de manera directa, que sense aquesta xarxa seria impensable. Senzillament és un factor que marca la diferència entre ser visible o invisible.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada