8/7/15

Algunes qüestions sobre Flickr

Flickr és una xarxa social que agrada especialment als amants de la fotografia, ja siguin professionals o aficionats. Tot i que en un principi pot semblar poc més que un arxiu fotogràfic, Flickr no és un lloc on penjar fotos sense més, sinó un espai on participar en comunitats de persones amb els nostres mateixos interessos perquè opinin sobre les nostres imatges o ens ajudin a buscar noves tècniques i recursos.
La secció "Algunes qüestions sobre Flickr" d'aquesta setmana és la prèvia de l'entrevista a Nicolas Moulin que publicarem d'aquí 15 dies al blog i que ja heu pogut veure a la NW Revista de Reus.
El Nicolas Moulin és un apassionat de la fotografia des de fa 10 anys i a Flickr hi ha trobat un espai on compartir inquietuds. En aquesta xarxa social hi té 221 àlbums i 7.000 fotografies, algunes de les quals amb 30.000 visites. Al seu perfil hi trobareu fotos tan espectaculars com aquesta:
Tot i que pels menys acostumats a fer-la servir pugui semblar una xarxa poc donada a la interacció, el cert és que pels usuaris més fidels Flickr és un espai on, a més de tenir organitzades les fotos, s'hi troben moltes més possibilitats...
I entre les opcions més valorades hi ha la possibilitat de consultar dubtes, compartir interessos, aprendre tècniques i fins i tot crear comunitats on interactuar amb altres fotògrafs. Igual que ja hem fet amb Instagram, Pinterest, Linkedin i YouTube, avui toca parlar de:

# Flickr es va crear l'any 2004 i des del 2005 és propietat de Yahoo.

# La creació de grups a Flickr permet organitzar converses al voltant de les fotos que s'hi comparteixen i són un espai per exposar dubtes i tècniques amb persones amb interessos comuns, d'una manera semblant al que passa als grups de Facebook. 

# Curiosament, una de les característiques que més destacava Nicolas Moulin i que més apareix al buscar informació sobre Flickr, és la seguretat que dóna aquesta xarxa social a l'hora de configurar la privacitat de les imatges que compartim. Aquest és un tret del qual molts usuaris es queixen en d'altres xarxes socials, especialment Facebook.

# Pel que fa als contactes, a Flickr es poden afegir contactes d'una manera semblant al que es fa per exemple a Twitter, sense necessitat de que l'altra persona també ens segueixi. 

# Flickr posa molt fàcil el fet de compartir les fotografies a algunes de les xarxes socials més visuals com són Facebook, Pinterest i Tumblr i també a Twitter. També es pot obtenir el codi HTML per copiar l'enllaç al nostre blog personal, a l'estil del que ofereix YouTube.

 # Evidentment i com suceeix en moltes xarxes socials, Flickr ofereix opció de pagament però que està més enfocada a professionals, ja que el que ofereix de manera gratuïta és més que suficient per a un perfil particular. Tot i amb això, si la finalitat és penjar àlbums de fotografies, potser una xarxa més adient és Facebook

En fi, com sempre aquí teniu les pinzellades més bàsiques del que és aquesta xarxa social que per mi ha estat tot un descobriment. Algunes de les dades que he fet servir les trobareu ampliades aquí, aquí i aquí, i a l'entrevista al Nicolàs Moulin que penjarem al blog d'aquí a 15 dies ;)

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada