29/10/15

Instagram en parella: Joan Masdéu i Joana Azorin

El Joan Masdeu i la Joana Azorín estan casats, comparteixen nom, dues filles, l’afició per la muntanya i per la fotografia i des de fa dos anys i mig també per Instagram.

Un hobby que els ha portat a convertir-se en referents locals en aquesta xarxa social on entre tots dos sumen més de 155.000 seguidors. Van començar per curiositat però ara Instagram els ocupa bona part del dia. Es fan la competència o treballen en equip?

Joana Azorín: No, competència no! Les fotos s’assemblen molt perquè anem als mateixos llocs però no competim, al contrari: la nit abans ens expliquem quina foto posarem l’endemà i intentem que no siguin massa semblants. Jo publico casi cada dia però no sempre.
Joan Masdeu: En canvi jo sí. Cada matí quan em llevo, penjo la foto i dono el bon dia a tothom.

Fa molt que esteu a Instagram?
JA:
Deu fer dos anys i mig.
JM: I jo vaig començar mig any abans. A nosaltres ens agrada molt la muntanya i feiem sortides per fer fotos. Un dia vaig veure una notícia de que Facebook havia comprat Instagram i vaig començar a investigar què era. El primer dia que vaig penjar una foto no va passar res, però després vaig veure el tema dels hashtags. A partir d’aquí entres a perfils, segueixes a gent, poses “m’agrades”, quedes per fer fotos, comentes temes i poc a poc passes a cent seguidors, mil, fins que la cosa es desmarxa.

I de quina manera... el Joan  97.500 i la Joana 58.200 seguidors.
JM:
De vegades tens fotos suggerides o gent amb molts seguidors que et demana compartir una foto teva, això t’ajuda a guanyar molts seguidors. Fa uns set mesos, des de Catalunya Experience em van fer instagramer del mes i cada dia penjaven fotos meves... Això em va ajudar a guanyar-ne molts més.
 

En aquest temps la Joana s’ha guanyat algun seguidor popular.
JA:
Sí, el Gerard Quintana em segueix perquè vaig participar a un concurs per conèixe’l. Tot i que per poc no vaig guanyar, vaig insistir perquè les nostres filles en són fans i quan li vaig comentar ens va fer un passi per entrar al backstage d’un concert seu.
 
I el Joan penja cada dijous una ampolla de Plim en algun indret del país.
JM:
Jo sóc molt de Reus i aquí el Plim tothom el coneix. Quan fa un temps una multinacional el va comprar i va canviar-li el nom vaig pensar que alguna cosa havia de fer. A ningú li agrada que li canviïn el nom i si ens deixem perdre les coses…

I què vas fer?
Era dijous i vaig fer una foto d’una ampolla de Plim. Després vaig pensar que cada setmana faria el meu homenatge al Plim. Quan anem a la muntanya o a fer fotos sempre el prenem a la motxilla. Tinc ampolles que han anat per tot el món: Tailàndia, Alemanya... Quan algun amic viatja, li dóno una perquè la fotografiï.
 

Alguna recomanació per triomfar a Instagram?
JA:
Sobre tot bones fotos i hashtags adequats.
JM: Innovar però sense passar-se. A Instagram hi ha gent molt friki, tot i que jo no puc parlar massa perquè quan em veuen amb el Plim pels llocs també alucinen, però vaja... encara estem bastant sencers!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada