22/10/15

Nicolas Moulin, Flickr: "Una foto no està acabada mai"

La galeria de Flickr del Nicolas Moulin és un espectacle de colors. Les temàtiques de les seves fotos són molt diverses però la vivesa dels colors és un tret comú en totes elles. Al seu Flickr hi té 221 àlbums i gairebé 7.000 fotografies, algunes de les quals amb 30.000 visites. Fa 18 anys que el Nicolas (Nimou a les xarxes) viu a Reus i aquí va començar la seva afició per la fotografia, molt vinculada a Flickr.
Arran d’aquesta entrevista he descobert no només les seves fotos, sinó també les possibilitats d’una xarxa de la que en desconeixia les aplicacions...
Flickr em sembla un arxiu d’imatges
És molt més que això. És una comunitat de fotògrafs. Sobretot als inicis perquè ara hi ha moltes plataformes similars.

Ets fotògraf professional?

La fotografia és la meva passió des de fa 10 anys. En fa 2 que estic a l’atur però no em dedicaria mai a fer reportatges de bodes o comunions. Perdria tot l'interés.

I com vas descobrir aquest món?
Vaig començar amb la fotografia macro. Un amic es va comprar un objectiu especial al Japó i vaig veure les fotos d’un insecte. A simple vista no tenia cap atractiu però ampliat, els colors eren increïbles. 
Nicolas Moulin, Nimou a les xarxes, es aficionat a la fotografia des de fa 10 anys
Tens nou blogs dedicats a la fotografia...
De debó? Nou? Ja no ho sé. Vaig fent en funció del que vaig explorant. Quan vaig començar amb la recreació històrica, amb les associacions que organitzen Tarraco Viva, vaig descobrir tot un món i l’any passat vaig començar amb la Guerra Civil. He fet fotos a Corbera d’Ebre, Flix i enguany aniré a Saragossa.

I tot això, només per afició?
Sí, per això em molesta molt que es faci ús de les meves fotos sense el meu permís.

T'hi ha trobat mai?
Fa uns mesos vaig veure una foto del meu Flickr a la web d'una immobiliària i poc després a la d'una botiga d'aprop de casa meva. Era una foto de la Prioral i l'havien retallat per treure la signatura i el copyright. Això és un delicte.
Després d’això, vaig buscar on estaven les meves fotos i en vaig trobar fins i tot a la web d'un important partit polític de Reus.

Te l'havien robat?
Sí! Els vaig trucar i els vaig dir que les retiressin immediatament. Després la volien comprar però jo prefereixo no vendre fotos a cap partit.

Amb la varietat de temàtiques que treballes, deus haver après molt.
Quan vaig començar la fotografia macro, no posava nom als insectes. Per mi tot eren "bitxos" però em corregien constantment així que vaig aprendre del tema. Ara puc distingir entre un ventall important de lepidòpters. 
No sembla fàcil...
També em va passar amb les orquídees. Estem a una zona amb moltes varietats, sobretot a La Mussara, Prades i els Ports. A nivell fotogràfic hi ha molta afició. Això significa que has de saber on trobar-les, tipus de sòl, època de l’any...

Què hi trobes a Flickr?
Seguretat i també contacte amb fotògrafs de tot el món. Pots trobar informació i afinitats perquè s'hi pugen unes 100.000 fotos per segon... estem en un món on el consum d'imatges és brutal.

Et guanyes la vida amb Flickr?
No, però em dóna per les meves aficions. Estic a Getty Image, una empresa associada a Flickr, de manera que tinc la galeria enllaçada a la seva pàgina. Venen les fotos a editorials, etc i em paguen una comissió.

Quant de temps li dediques a cada foto?
M'hi puc estar anys. Fa no massa vaig descobrir una tècnica per una foto de fa 4 anys que no havia acabat perquè al seu moment no podia donar-li l’efecte que jo volia... Per mi, una foto no està acabada mai.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada